Galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamiie se freaca pina se obtine o crema. Se adauga albusurile batute spuma si faina putin cite putin,
Galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamiie se freaca pina se obtine o crema. Se adauga albusurile batute spuma si faina putin cite putin, amestecind incet. Din aluatul obtinut se fac zece foi subtiri cit muchia unui cutit si se coc intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt. Cind toate foile sint coapte si racite, se ung cu crema, se asaza unele peste altele si se glaseaza cu zahar ars sau cu aceeasi crema. Pentru crema, intr-o cratita asezata in apa clocotita pe foc, se bat cu telul ouale intregi cu zaharul, pina cind se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata amestecata si incalzita cu patru linguri de apa si untul. SE freaca totul bine pina se raceste. Se ung foile cu aceasta crema.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDe mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...
Rulouri din carne de vita
Comentarii