Diplomat cu kiwi si capsuni trase in ciocolata

Pentru diplomat cu kiwi si capsuni trase in ciocolata laptele cu galbenusurile si 200 gr. zahar se pune la fiert la foc mic si se tine pe foc pana se ingroasa putin.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Diplomat cu kiwi si capsuni trase in ciocolata

Ingrediente

  • 500 gr. smatana pt frisca
  • 300 gr zahar
  • 5 oua
  • 200 ml. lapte
  • 50 gr. gelatina
  • 2 kiwi
  • 500 gr. capsuni
  • obtional 1 cutie de compot de ananas (pentru pus in toata compozitia tortului)
  • 50 gr ciocolata
  • 2-3 linguri de frisca pt ornat
  • 1 pachet mic de piscoturi.

Mod de preparare

Pentru diplomat cu kiwi si capsuni trase in ciocolata laptele cu galbenusurile si 200 gr. zahar se pune la fiert la foc mic si se tine pe foc pana se ingroasa putin mestecandu-se continuu apoi se da la racit. Smantana pentru frisca se bate la mixer cu 50 gr. zahar pana devine frisca, separat se bat albusele spuna tare cu 50 gr. zahar. Gelatina se inmoaie cu siropul de la compotul de ananas (daca se foloseste si compotul de anans) sau cu 200 ml. apa.
Asamblare: in crema de lapte calduta se adauga gelatina inmuita sau incalzita pe bain marin(atentie sa nu fiarba) dupa care se adaufa frisca si albusele spuma tare.Se incorporeaza totul amestecand usor iar la sfarsit se adauga fructele dupa preferinta ( ananas, capsuni, kiwi taiate cuburele).
In tava dinainte pregatita cu folie alimentara, se aseaza pe margine piscoturile apoi se toarna toata compozitia de tort avand grija sa punem fructele pe toata suprafata formei. Dupa care se da la rece cateva ore sau de preferat de seara pana dimineata. Dupa ce s-a inchegat bine tortul se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu kiwi si capsuni trase in ciocolata dupa preferinta.


Diplomatul cu kiwi si capsuni trase in ciocolata se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce