Diplomat cu iaurt si zmeura

Diplomatul cu iaurt si zmeura este perfect in zilele calde de vara. Este un desert usor care se serveste rece si este potrivit si pentru cei la dieta, avand mult mai putine calorii ca diplomatul clasic.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Diplomat cu iaurt si zmeura

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 250 g iaurt (eu am folosit un iaurt mai gras
  • de capra si oaie
  • pentru ca imi place mult textura lui)
  • - 125 g smantana dulce pentru frisca 30% grasime
  • - 125 g smantana dulce pentru gatit 12% grasime (se poate inlocui cu smantana 30%)
  • - 7 linguri fructoza (aici puteti umbla fiecare
  • dupa cum va place si bineinteles ca puteti sa o inlocuiti cu zahar)
  • - 150-200g zmeura proaspata sau congelata
  • - un plic de gelatina pentru gatit
  • - jumatate de plic de gelatina pentru ornat
  • - coaja de la ½ lamaie si ½ lime
  • - jumatate fiola vanilie
  • - un plic de ceai de fructe de padure
  • capsuni... (optional)

Mod de preparare

In primul rand facem un ceai , folosind 100 ml apa si pliculetul de ceai. Apoi il racim de tot si punem gelatina alimentara sa se umfle. Puteti folosi si apa, eu am folosit ceai pentru un strop de extra-aroma.

Batem frisca 30% cu o lingura de fructoza pudra (eu imi macin zaharul sau fructoza la robot inainte de a face o prajitura, pentru ca se dizolva mai bine). Adaugam coaja de lamaie rasa si vanilia. Punem iaurtul scurs de zer, frisca 12% si inca 3 (+-) linguri de fructoza. Batem cu mixerul sa se omogenizeze.

Punem zmeura pe foc cu 2-3 linguri de fructoza. Dupa ce nu mai este deloc inghetata, punem 125 ml apa si jumatate de plic gelatina de tip “tort gelee”. Lasam sa dea in fiert pentru un minut, apoi impartim in 6 castronele sau intr-o forma mai mare.

Topim gelatina la bain marie (facem exact cum scrie pe plic, tot ce am schimbat a fost ca am folosit ceai in loc de apa). O lasam sa se racoreasca un pic (fara sa se inchege) si apoi o turnam in fir subtire in timp ce amestecam bine cu mixerul.

Impartim crema obtinuta in cele 6 castronele, nivelam bine si punem la frigider pentru minim o ora.

Reteta de diplomat cu iaurt si zmeura a fost propusa pe forumul culinar.ro de IriA.


Pentru servire, rasturnam diplomatul cu iaurt si zmeura obtinut. Putem orna cu frisca, fructe proaspete, ciocolata... ce ne place si avem pe aproape.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia