Diplomat cu iaurt si zmeura

Diplomatul cu iaurt si zmeura este perfect in zilele calde de vara. Este un desert usor care se serveste rece si este potrivit si pentru cei la dieta, avand mult mai putine calorii ca diplomatul clasic.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Diplomat cu iaurt si zmeura

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 250 g iaurt (eu am folosit un iaurt mai gras
  • de capra si oaie
  • pentru ca imi place mult textura lui)
  • - 125 g smantana dulce pentru frisca 30% grasime
  • - 125 g smantana dulce pentru gatit 12% grasime (se poate inlocui cu smantana 30%)
  • - 7 linguri fructoza (aici puteti umbla fiecare
  • dupa cum va place si bineinteles ca puteti sa o inlocuiti cu zahar)
  • - 150-200g zmeura proaspata sau congelata
  • - un plic de gelatina pentru gatit
  • - jumatate de plic de gelatina pentru ornat
  • - coaja de la ½ lamaie si ½ lime
  • - jumatate fiola vanilie
  • - un plic de ceai de fructe de padure
  • capsuni... (optional)

Mod de preparare

In primul rand facem un ceai , folosind 100 ml apa si pliculetul de ceai. Apoi il racim de tot si punem gelatina alimentara sa se umfle. Puteti folosi si apa, eu am folosit ceai pentru un strop de extra-aroma.

Batem frisca 30% cu o lingura de fructoza pudra (eu imi macin zaharul sau fructoza la robot inainte de a face o prajitura, pentru ca se dizolva mai bine). Adaugam coaja de lamaie rasa si vanilia. Punem iaurtul scurs de zer, frisca 12% si inca 3 (+-) linguri de fructoza. Batem cu mixerul sa se omogenizeze.

Punem zmeura pe foc cu 2-3 linguri de fructoza. Dupa ce nu mai este deloc inghetata, punem 125 ml apa si jumatate de plic gelatina de tip “tort gelee”. Lasam sa dea in fiert pentru un minut, apoi impartim in 6 castronele sau intr-o forma mai mare.

Topim gelatina la bain marie (facem exact cum scrie pe plic, tot ce am schimbat a fost ca am folosit ceai in loc de apa). O lasam sa se racoreasca un pic (fara sa se inchege) si apoi o turnam in fir subtire in timp ce amestecam bine cu mixerul.

Impartim crema obtinuta in cele 6 castronele, nivelam bine si punem la frigider pentru minim o ora.

Reteta de diplomat cu iaurt si zmeura a fost propusa pe forumul culinar.ro de IriA.


Pentru servire, rasturnam diplomatul cu iaurt si zmeura obtinut. Putem orna cu frisca, fructe proaspete, ciocolata... ce ne place si avem pe aproape.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala