• puneti in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum laptele cald, untul moale, ouale, coaja de lamaie, esenta de
• puneti in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum laptele cald, untul moale, ouale, coaja de lamaie, esenta de rom, zaharul, faina si la sfarsit drojdia uscata
• montati paleta pentru aluat si spatula pentru curatarea marginii vasului
• mixati lejer pana obtineti un aluat ferm, nelipicios iar daca mai este nevoie, mai adaugati putina faina
• framantati 10-15 minute la viteza mica, apoi acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati aluatul sa creasca pentru o ora, in loc ferit de curent
• puneti faina pe masa de lucru si intindeti apoi o foaie dreptunghiulara, de 1.5 cm grosime
• amestecati ciresele cu zaharul, scortisoara si amidonul si puneti umplutura pe foaia de aluat, apoi rulati
• taiati aluatul rondele de 2 cm grosime, cu un cutit bine ascutit si asezati fiecare bucata cu fata in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt
• lasati 2 cm distanta intre rulouri
• ungeti rulourile cu oul batut
• coaceti rulourile in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc deasupra
• intre timp pregatiti glazura: mixati in vasul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum, cu telurile duble, untul moale cu zaharul, adaugati crema de branza, vanilia si scortisoara
• scoateti tava din cuptor si ungeti rulourile fierbinti cu crema din belsug
Savurati!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii