Cheesecake rece - de post

• lasati tofu la desarat peste noapte, in apa calduta• schimbati de 2-3 ori apa daca este nevoie, iar

Portii
8
Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake rece - de post

Ingrediente

  • biscuiti de post - 320 g
  • scortisoara - 1 lingurita
  • cardamon - 1/2 lingurita
  • margarina la temperatura camerei - 125 g
  • tofu simplu - 2 buc
  • crema de soia - 400 ml
  • lapte de soia cu vanilie - 200 ml
  • gelatina - 2 pliculete
  • intaritor de frisca - 2 pliculete
  • extract de vanilie - 1 lingurita
  • zahar - 150 g
  • capsuni proaspete - 250 g

Mod de preparare

• lasati tofu la desarat peste noapte, in apa calduta
• schimbati de 2-3 ori apa daca este nevoie, iar apoi lasati-l la scurs pentru cateva ore
• lasati laptele de soia la hidratat in gelatina, pentru 10 min
• zdrobiti biscuitii si adaugati-i in blenderul Oster Classic Chrome – macinati-i pana se fac praf si adaugati scortisoara si cardamonul
• tapetati cu margarina si praf de biscuiti o forma de tort cu blat detasabil
• amestecati margarina cu biscuitii si intindeti compozitia in tava
• umeziti-va mainile si neteziti bine pana obtineti un blat dens, uniform
• incalziti cuptorul la 190 de grade si introduceti forma de tort inauntru pentru 5 minute
• scoateti si lasati la racit
• spalati blenderul Oster Classic Chrome si introduceti tofu in acesta, peste care adaugati crema de soia, intaritorul de frisca, esenta de vanilie si zaharul
• incalziti gelatina la bain marie pentru cateva minute, pentru a dizolva granulele
• adaugati apoi gelatina cu laptele de soia in blenderul Oster Classic Chrome
• mixati pana obtineti o compozitie omogena
• taiati capsunile pe jumatate
• adaugati-le una langa alta vertical, sprijinite de peretii interiori ai formei de tort
• turnati compozitia din blender in forma de tort si lasati-o la frigider pentru 3 ore
• serviti cu topping de fructe.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Omleta cu ciuperci fripte
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce