Brad de Craciun

Blat: Se bat albusurile spuma, apoi se bat cu zaharul. Se adauga galbenusele, faina, praful de copt si esenta. Se coace intr-o tava dreptunghiulara, t

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Sirop: 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie sau rom
  • Crema: 3 oua
  • 200g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 100g ciocolata
  • 250g unt
  • Decor: 300 ml frisca + colorant verde
  • jeleuri colorate
  • fulgi de cocos
  • Nutella sau Finetti

Mod de preparare

Blat: Se bat albusurile spuma, apoi se bat cu zaharul. Se adauga galbenusele, faina, praful de copt si esenta. Se coace intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu faina.
Sirop: Se fierb ingredientele, mai putin esenta care se adauga la urma.
Crema: Se fierb in bain-marie ouale frecate cu zaharul, ciocolata si laptele amestecand continuu. Cand s-a topit ciocolata se mai lasa putin, apoi se raceste. Se adauga treptat in untul frecat spuma.
Asamblare: Vezi si figura
1. Se taie un bastonas pe verticala din blat ca sa devina un patrat.
2. Patratul se taie in 2.
3. Unul din cele 2 triunghiuri rezultate se mai taie o data in 2.
4. Se taie in 2 unul din cele 2 triunghiuri mici si vor rezulta 2 triunghiuri si mai mici.
5. Un triunghi se taie paralel cu o latura, astfel incat sa se obtina un triunghi mic si un bastonas retezat.
6. Intr-o tava mare se aranjeaza triunghiurile de la cel mai mic la cel mai mare. Sub se asaza bastonasul retezat care sa reprezinte trunchiul, si bastonasul drept ca si suport de brad.
Se insiropeaza si se umple cu crema ca un tort obisnuit. Triunghiurile se imbraca in frisca verde, iar trunchiul si suportul in Finetti. Se orneaza cu jeleuri si fulgi de cocos.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia