Tiramisu reţetă reinterpretata

Aceasta reteta de tiramisu este foarte usor de preparat, este inspirata din Tiramisu reţetă originala, readaptata dupa propriile gusturi, este delicioasa si potrivita si pentru copii. Tiramisu de vara se poate prepara intr-un vas mai mare sau la pahar, dupa pofta si preferinte.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă reinterpretata

Ingrediente

  • un pachet piscoturi
  • 200g iaurt
  • 100g branza de vaci
  • zmeura
  • esenta de portocale
  • sirop de zahar

Mod de preparare

Aceasta reteta de tiramisu este foarte usor de preparat si va fi cu siguranta pe placul copiilor. Nu contine oua crude in crema, aceasta fiind formata doar din iaurtul pe care il mixam impreuna cu branza pana cand devine un amestec fin. Daca doriti se poate indulci cu sirop de artar, eu n-am facut-o.

Pregatim un sirop de zahar ars: topim zaharul, stingem cu o canita de apa, adaugam putina esenta de portocale, cat sa ii dea o aroma fresh si lasam sa se raceasca.

Eu am pregatit acest tiramisu in pahare individuale, dar se poate sa il pregatiti si clasic intr-o forma mai mare.

Am rupt piscoturile in bucati, le-am inmuiat in siropul de zahar si le-am asezat epe fundul paharului. Am pus zmeura proaspata spalata si zvantata, si doua linguri de crema de iaurt. Apoi am mai pus cateva piscoturi, iar crema, iar la final am decorat tot cu zmeura proaspata.


Tiramisu cu zmeura si crema de iaurt este o reteta culinara usoara, potrivita pentru vara, un desert ce poate fi pregatit in doi timpi si 3 miscari, si poate fi adaptat cu alte fructe de sezon, dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste integrale cu legume
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide