Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele alergice la oua. Este o prajitura simplu de facut, tavalita prin sos de ciocolata si nuca de cocos.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tavalita glazurata de post

Ingrediente

  • Blatul:
  • -200g. zahar tos
  • -5 linguri cu miere
  • -150ml. apa
  • -1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu otet
  • -100 ml. ulei
  • -500g. faina + 1 praf de sare
  • GLAZURA {sau sos de cacao}:
  • -300ml. apa
  • -300g. zahar
  • -250g. margarina
  • -5 linguri cacao
  • -2 sticlute esenta de rom
  • + nuca de cocos pentru tavalit (sau nuca)

Mod de preparare

Pentru a face blatul prajiturii de post:

Mixezi toate ingredientele bine si obtii un aluat ca de chec. Acesta se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se da la copt, la foc mediu cca. 35 de minute. Cand s-a copt, se lasa sa se raceasca la temp. camerei.

Se pun intr-o cratita apa, zaharul, margarina si cacaoa si se dau la fiert la foc mic, lasind sa fiarba cam 15 minute de la primul clocot. Obtinem un sirop de cacao care e de fapt glazura. Se lasa sa se racoresca {nu se raceste complet!}.

Blatul racit se taie fasii, apoi cubulete, marimea fiind stabilita dupa cum doriti. Cuburile de blat se trec prin glazura, apoi se tavalesc prin nuci macinate , amestecate cu zahar tos{300g. nuca si 100g. zahar} sau prin fulgi de nuca de cocos. Se aseaza pe un platou pe un singur nivel.
Cuburile se pot da si prin nuca de cocos alba sau colorata.

Tavalita cu glazura de post este o prajitura delicioasa, nici nu veti realiza ca este fara oua!

Reteta de prajitura de post a fost propusa de Boni pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia