Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i plac deserturile cremoase şi pentru că am găsit la piaţă nişte piersici foarte gustoase. Am avut un blat foarte fraged şi umplutura aromată de fructe. Nimic sofisticat ori care să ne răpească prea mult timp.
Am pregatit mai întâi aluatul fraged pentru tarta, ca sa stea la frigider cât timp prepar umplutura.
Am amestecat faina cu zaharul, praful de copt si un praf de sare.
Am pus apoi untul rece taiat cubulete.
Am amestecat rapid cu degetele pâna am obtinut o compozitie nisipoasa.
Am adaugat si oul vanilia si coaja de lamâie si am framântat pâna am obtinut o coca omogena.
Nu trebuie sa exagerati cu aceasta operatiune, deoarece untul nu trebuie sa se topeasca, riscam ca aluatul sa devina unsuros.
Daca coca obtinuta este prea uscata, puteti sa adaugati putina apa rece. La mine a fost suficient oul.
Am acoperit cu o folie alimentara si am pus la frigider.
Am scos sâmburii piersicilor, le-am taiat felii si le-am presarat cu zahar.
Dupa ce acestea au lasat sirop, am mai adaugat putina apa rece si le-am pus sa fiarba câteva clocote, cât sa se înmoaie fructele. 5-10 minute ar trebui sa fie suficiente.
Am avut piersici foarte coapte, deci nu a fost nevoie sa fiarba prea mult.
Am scos piersicile din sirop,am diluat o lingura de amidon cu putina apa rece,am pus-o peste sirop si am fiert pâna s-a îngrosat si am obtinut un jeleu.La final am pus ghimbirul razuit.
Am lasat sa se raceasca.
Am pregatit o tava pentru tarta. 28 cm a avut diametrul tava mea.
Am uns tava cu unt.
Am scos aluatul de la frigider. Am lasat cam 1/3 din aluat pentru grilajul de deasupra, din restul aluatului am întins o foaie, destul de mare cât sa pot îmbraca si peretii formei în care am copt.
Am înţepat din loc în loc cu o furculita, apoi am copt 15 minute la 180 de grade C.
Dupa acest timp, am scos tava, am asezat jeleul, piersicile si deasupra am facut un grilaj din aluatul ramas.
Am pus iarasi la cuptor pentru 40 de minute sau pâna ce este copt bine si aluatul de deasupra.
Am lasat sa se raceasca si am pudrat cu zahar.
Nu am reusit sa tai felii prea frumoase pentru ca aluatul a fost foarte sfărâmicios, dar exact cum mi-am dorit sa fie.
La noi nu a rezistat prea mult ))))))))
S-aveţi poftă !!!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii