Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i plac deserturile cremoase şi pentru că am găsit la piaţă nişte piersici foarte gustoase. Am avut un blat foarte fraged şi umplutura aromată de fructe. Nimic sofisticat ori care să ne răpească prea mult timp.
Am pregatit mai întâi aluatul fraged pentru tarta, ca sa stea la frigider cât timp prepar umplutura.
Am amestecat faina cu zaharul, praful de copt si un praf de sare.
Am pus apoi untul rece taiat cubulete.
Am amestecat rapid cu degetele pâna am obtinut o compozitie nisipoasa.
Am adaugat si oul vanilia si coaja de lamâie si am framântat pâna am obtinut o coca omogena.
Nu trebuie sa exagerati cu aceasta operatiune, deoarece untul nu trebuie sa se topeasca, riscam ca aluatul sa devina unsuros.
Daca coca obtinuta este prea uscata, puteti sa adaugati putina apa rece. La mine a fost suficient oul.
Am acoperit cu o folie alimentara si am pus la frigider.
Am scos sâmburii piersicilor, le-am taiat felii si le-am presarat cu zahar.
Dupa ce acestea au lasat sirop, am mai adaugat putina apa rece si le-am pus sa fiarba câteva clocote, cât sa se înmoaie fructele. 5-10 minute ar trebui sa fie suficiente.
Am avut piersici foarte coapte, deci nu a fost nevoie sa fiarba prea mult.
Am scos piersicile din sirop,am diluat o lingura de amidon cu putina apa rece,am pus-o peste sirop si am fiert pâna s-a îngrosat si am obtinut un jeleu.La final am pus ghimbirul razuit.
Am lasat sa se raceasca.
Am pregatit o tava pentru tarta. 28 cm a avut diametrul tava mea.
Am uns tava cu unt.
Am scos aluatul de la frigider. Am lasat cam 1/3 din aluat pentru grilajul de deasupra, din restul aluatului am întins o foaie, destul de mare cât sa pot îmbraca si peretii formei în care am copt.
Am înţepat din loc în loc cu o furculita, apoi am copt 15 minute la 180 de grade C.
Dupa acest timp, am scos tava, am asezat jeleul, piersicile si deasupra am facut un grilaj din aluatul ramas.
Am pus iarasi la cuptor pentru 40 de minute sau pâna ce este copt bine si aluatul de deasupra.
Am lasat sa se raceasca si am pudrat cu zahar.
Nu am reusit sa tai felii prea frumoase pentru ca aluatul a fost foarte sfărâmicios, dar exact cum mi-am dorit sa fie.
La noi nu a rezistat prea mult ))))))))
S-aveţi poftă !!!
Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniCand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...
Mancare de urzici cu mamaligaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaDe multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul OsterDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterNapii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza....
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul OsterMorcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o...
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori cei mici au anumite legume la care se stramba si nu prea reusim sa ii convingem ca sunt sanatoase si gustoase....
Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de CurmaleIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Comentarii