Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i plac deserturile cremoase şi pentru că am găsit la piaţă nişte piersici foarte gustoase. Am avut un blat foarte fraged şi umplutura aromată de fructe. Nimic sofisticat ori care să ne răpească prea mult timp.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu piersici

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • ½ lingurita praf de copt
  • Sare
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg piersici (cântarite cu tot cu sâmburi)
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 50 ml apa
  • 2 cm ghimbir razuit
  • Mai avem nevoie de unt pentru uns tava si zahar pudra

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi aluatul fraged pentru tarta, ca sa stea la frigider cât timp prepar umplutura.

Am amestecat faina cu zaharul, praful de copt si un praf de sare.

Am pus apoi untul rece taiat cubulete.

Am amestecat rapid cu degetele pâna am obtinut o compozitie nisipoasa.

Am adaugat si oul vanilia si coaja de lamâie si am framântat pâna am obtinut o coca omogena.

Nu trebuie sa exagerati cu aceasta operatiune, deoarece untul nu trebuie sa se topeasca, riscam ca aluatul sa devina unsuros.

Daca coca obtinuta este prea uscata, puteti sa adaugati putina apa rece. La mine a fost suficient oul.

Am acoperit cu o folie alimentara si am pus la frigider.

Am scos sâmburii piersicilor, le-am taiat felii si le-am presarat cu zahar.

Dupa ce acestea au lasat sirop, am mai adaugat putina apa rece si le-am pus sa fiarba câteva clocote, cât sa se înmoaie fructele. 5-10 minute ar trebui sa fie suficiente.

Am avut piersici foarte coapte, deci nu a fost nevoie sa fiarba prea mult.

Am scos piersicile din sirop,am diluat o lingura de amidon cu putina apa rece,am pus-o peste sirop si am fiert pâna s-a îngrosat si am obtinut un jeleu.La final am pus ghimbirul razuit.

Am lasat sa se raceasca.

Am pregatit o tava pentru tarta. 28 cm a avut diametrul tava mea.

Am uns tava cu unt.

Am scos aluatul de la frigider. Am lasat cam 1/3 din aluat pentru grilajul de deasupra, din restul aluatului am întins o foaie, destul de mare cât sa pot îmbraca si peretii formei în care am copt.

Am înţepat din loc în loc cu o furculita, apoi am copt 15 minute la 180 de grade C.

Dupa acest timp, am scos tava, am asezat jeleul, piersicile si deasupra am facut un grilaj din aluatul ramas.

Am pus iarasi la cuptor pentru 40 de minute sau pâna ce este copt bine si aluatul de deasupra.

Am lasat sa se raceasca si am pudrat cu zahar.

Nu am reusit sa tai felii prea frumoase pentru ca aluatul a fost foarte sfărâmicios, dar exact cum mi-am dorit sa fie.

La noi nu a rezistat prea mult ))))))))

S-aveţi poftă !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
1
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia