Tarte cu ciocolata si coacaze rosii

Azi va ofer niste tarte minunate cu ciocolata pregatite cu fructe de sezon, in cazul meu, coacaze rosii proaspat culese din gradina.Imi sunt tare dragi! Sunt atat de gustoase si atat de aspectuoase incat nu m-am indurat sa le fac dulceata, nici macar sa le transform in sirop.Am decis ca ele sa fie ingredientul principal al unor tarte cu ciocolata si sincer va spun am aluat o decizie grozava, caci au iesit absolut fabuloase! Voi nu e musai sa le pregatiti cu coacaze, puteti alege si alte fructe cum ar fi zmeura, capsuni, afine, sau orice altceva doriti, gustul va fi la fel de intens, crema la fel de cremoasa, textura la fel de minunata si combinatia la fel de perfecta! S-aveti spor si pofta mare!!!

Portii
8
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tarte cu ciocolata si coacaze rosii

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr. faina
  • 100 gr. unt moale
  • 100 gr. unsoare moale
  • 1 lingurita bicarbonat stins in otet
  • sau zeama de lamaie
  • 100 gr. zahar
  • 1 ou
  • smantana cat cuprinde
  • putina sare
  • Umplutura de ciocolata:
  • 500 ml. frisca (sau smantana cu continut mare de grasime 30%)
  • 2 linguri de zahar
  • 450 gr. ciocolata neagra cu continut mare de cacao 70%
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • putina sare
  • coacaze rosii
  • Decor:
  • ciorchine de coacaze rosii
  • frunzulite proaspete de menta

Mod de preparare

*Pregatim aluatul de tarte asa:

1.Tapetam cu unt si faina forme de tarte.

2.Intr-un castron punem untul, unsoarea, zaharul, sarea si incepem sa le amestecam cu o lingura de lemn, sau cu un mixer cu palete, la viteza mica, doar pana ingredientele se combina usor.

3.Adaugam apoi faina si oul.De acum incepem sa framantam cu mana, asa, mai incet.

4.Cand aluatul incepe sa devina nisipos adaugam smantana, dar putin cate putin.Framantam si continuam sa punem smantana pana aluatul incepe sa se formeze.La sfarsit trebuie sa obtinem un aluat usor elastic, usor unsuros si cu o consistenta potrivit de moale.

5.Dam aluatului forma unei bile, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru 1-2 ore, cu cat mai mult cu atat mai bine, sau, daca va grabiti puneti aluatul la congelator pentru o ora.

6.Dupa ce timpul de racire a trecut, scoatem aluatul si il impartim in 6-8-10 bucati, in functie de marimea formelor de tarta pe care le aveti.

7.Il intindem usor cu o sucitoare pe masa pudrata lejer cu faina, apoi decupam forme rotunde.Tapetam cu cercurile rezultate formele de tarte pregatite anterior.Le intepam usor cu o furculita ici-colo, le asezam intr-o tava si le dam la cuptor la foc mediu-iute pana sunt aurii.Cand sunt gata, le lasam sa stea putin in forme sa se tempereze si abia apoi le scoatem cu grija din forme si le punem pe un gratar sa se raceasca complet.

*Intre timp pregatim umplutura de ciocolata asa:

1.Punem intr-o cratita pe foc smantana (sau frisca), zaharul, putina sare si lasam la foc mic pana incepe sa faca bule micute pe margine.Urmarim cratita pentru ca amestecul sa nu fiarba, dar trebuie sa fie mai fierbinte pentru a se putea topi ciocolata

2.In momentul in care bulele incep sa se formeze, luam cratita de pe foc, punem ciocolata rupta in cubulete marunte si amestecam energic cu un tel pana obtinem o compozitie vascoasa si cremoasa.

2.Lasam chiar foarte putin crema sa se raceasca si apoi adaugam esenta de vanilie.

*Asamblare:

1.Turnam in fiecare forma de tarta putina crema de ciocolata cat sa acopere fundul.

2.Punem apoi un rand de boabe de coacaze, dupa care, turnam din nou crema de ciocolata pana se umple fiecare tarta.

3.Asezam deasupra cate un ciorchine de coacaze, cate o frunzulita de menta si le dam la rece pentru 1-2 ore.

Servim tartele reci!

Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale
Bucataras.RO

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Tortul de ziua mea! Un tort elegant, frumos, gustos si foarte laudat...aromele spun totul!!!

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce