Am ales ca o reteta de vacanta sa fie cu nuca...sau mai bine zis o nebunie cu nuca. Aceste tarte sunt foarte bogate proteic, dar si la gust, iar de aspect... ma abtin sa mai zic ceva, aratau asa de bine incat imi era si mila sa musc. Se fac foarte repede si sunt super delicioase. Enjoy!
*Pregatim tartele asa:
1.Intr-un robot maruntim biscuitii.Adaugam apoi scortisoara, zaharul, untul topit si framantam bine pana ne rezulta un aluat nisipos.
2.Punem cate 2-3 linguri in cate o forma cu fund detasabil (sau inele de inox) si presam foarte bine cu mana, sau cu o lingurita.Le asezam intr-o tava mare si le punem formele la rece pentru 30 de minute.
3.Dupa acest timp le scoatem si le dam la cuptor, la foc iute pentru 10 minute.Dupa ce le scoatem le lasam sa se raceasca si abia apoi le scoatem usor din forma.
*Pregatim si caramelul asa:
1.Punem intr-o cratita zaharul si il caramelizam pana capata o culoare aurie.Cand s-a topit si este fluid il luam de pe foc si adaugam frisca si untul.Omogenizam usor, apoi punem cratita din nou pe foc.Fierbem usor la foc mic pana incepe sa faca bulbuci si pana caramelul capata o consistenta groasa, densa, undeva in jur la 15 minute.
2.Dupa ce s-a ingrosat punem vasul in apa rece, il racim si il punem in blender .Mixam pana devine fin si isi schimba culoarea in una mai deschisa.
3.Lasam sa se tempereze si apoi il amestecam cu samburii de nuca usor prajiti.
4.Punem in fiecare tarta pe fund cate putina ciocolata topita pe baie de abur, apoi o umplem cu nucile amestecate cu caramel.
5.Decoram dupa bunul plac :-)))
Pofta mare tuturor!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii