Culoare si aroma intr-o tarta delicioasa si parfumata!
Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se adauga untul topit si praful de roscove, se amesteca bine cu o lingura, pana se omogenizeaza bine amestecul, apoi se intinde cu sucitorul intre 2 folli de plastic sau hartie pentru copt, avand forma rotunda si mai mare cu 2-3 cm ca forma de tarta. Se asaza cu grija in forma, se lasa o folie de plastic deasupra care ne va ajuta sa asezam aluatul de biscuiti mai usor in forma, apoi se indeparteaza folia. Marginea tartei se decoreaza cu bilute de cereale.
Umplutura se pregateste mixand bine smantana cu branza de vaci si zaharul vanilat, se adauga florile de lavanda si gelatina hidratata si apoi topita la bain marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da 15 minute la rece.
Intre timp, curatam de coaja si pielita grapefruitul, apoi se feliaza. Cu aceste feliute de grapefruit curatate de pielita (trebuie indepartata pentru ca este amara), se decoreaza tarta, presand usor feliutele de fructe in umplutura de branza. Se da la rece o ora, apoi se scoate si se toarna gelatina calda pe care am pregatit-o amestecand in continuu in siropul amestecat cu praful de jeleu, pana da intr-un clocot si devine transparenta. Se mai lasa cc.a 30 minute la rece, apoi se poate scoate din forma si portiona.
Este o tarta racoroasa, parfumata si o sa fie adorata de toti cei ce vor servi din ea!
Pofta buna!
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Comentarii