Tarta de cocos cu gris

Cand suntem in vacanta, nu vrem sa stam prea mult in bucatarie, dar din cand in cand ar fi bun ceva dulce. O reteta rapida , fara prea mult stat in bucatarie. Se poate servi cu fructe.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Tarta de cocos cu gris

Ingrediente

  • -150 gr fulgi de cocos
  • -100 gr ciocolata neagra
  • -50 gr unt
  • -1 lingurita lapte / cafea
  • -500 ml lapte migdale
  • -4 linguri zahar brut
  • - 4linguri de gris
  • -capsuni / piersici /caise/pepene etc

Mod de preparare

Ciocolata o rupem in bucati si o topim pe foc mic impreuna cu untul si laptele / cafea. Focul trebuie sa fie mic si sa amestecam continu. Intr-un bol, punem fulgi de cocos si turnam peste ei ciocolata topita. Amestecam foarte bine pana cand toti fulgi se coloreaza.

Intr-o tava de tarta (20 x 10cm) punem nuca de cocos si o apasam bine de tot cu spatele unei linguri pe toata suprafata tavii, in strat uniform. Punem tava in congelator pentru 30 minute. Pana cand se intareste baza tartei, facem grisul cu lapte. Eu am optat pentru un gris cu lapte de migdale si zahar brut, dar se poate folosi lapte de vaca si zahar alb. Pe foc, intr-o cratita, punem laptele impreuna cu zaharul si grisul si amestecam cu un tel, continuu, sa nu faca gogoloase pana cand se intareste. Trebuie sa aiba consistenta unei creme. Lasam sa se racoreasca putin. Scoatem tava din congelator si rasturnam baza tartei pe un platou. Se poate lasa si in tava de tarta, nu este obligatoriu sa o rasturnam. Punem peste ea grisul cu lapte, nivelam si asezam din loc in capsuni taiati in jumate. Deasupra am presarat zahar amestecat cu scortisoara. Punem la frigider si servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Desert tort cu cirese si ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu cirese si ciocolata

Desert tort cu cirese si ciocolata
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce