Azi pregatesc o tarta buuuna de tot, cu fructe de sezon, dar se poate face si cu fructe congelate. Este vorba despre tarta cu visine dulci-acrisoare si o crusta crocanta, presarata cu fulgi de cocos.
Incepe cu aluatul! Se face foarte usor si nici nu trebuie sa framanti mult! Amesteca faina cu zaharul pudra si sarea, fa o adancitura in mijloc si pune ouale batute, apoi untul moale, la temperatura camerei. Amesteca bine si framanta cu aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Acopera-l cu folie alimentara si lasa-l la frigider 10-15 minute.
Intre timp, amesteca visinele cu zaharul, amidonul si optional scortisoara, pentru un plus de aroma. Scoate aluatul din frigider si imparte-l in doua.
Intinde prima foaie intre doua hartii de copt si asaz-o intr-o tava rotunda. Taie marginile care depasesc tava si preseaza bine pe margini, apoi rastoarna visinele. Intinde si a doua foaie intre doua hartii de copt si taie fasii de 1 cm latime, apoi asaza-le deasupra, ca un grilaj.
Unge tarta cu oul batut si presara deasupra fulgi de cocos, pentru o textura crocanta. Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste deasupra. Cand este gata, scoate-o din cuptor, las-o la racit, apoi tai-o felii. Daca vrei, poti pune si o cupa de inghetata alaturi, este delicioasa!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii