Tarta cu visine

Azi pregatesc o tarta buuuna de tot, cu fructe de sezon, dar se poate face si cu fructe congelate. Este vorba despre tarta cu visine dulci-acrisoare si o crusta crocanta, presarata cu fulgi de cocos.

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 120 gr unt
  • 1 lingura cu varf zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 kg visine fara samburi
  • 100 gr zahar brun
  • 2 linguri amidon
  • optional, 1 lingurita scortisoara
  • In plus, un ou pentru uns si o lingura fulgi de cocos pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Incepe cu aluatul! Se face foarte usor si nici nu trebuie sa framanti mult! Amesteca faina cu zaharul pudra si sarea, fa o adancitura in mijloc si pune ouale batute, apoi untul moale, la temperatura camerei. Amesteca bine si framanta cu aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Acopera-l cu folie alimentara si lasa-l la frigider 10-15 minute. 



Intre timp, amesteca visinele cu zaharul, amidonul si optional scortisoara, pentru un plus de aroma. Scoate aluatul din frigider si imparte-l in doua.

Intinde prima foaie intre doua hartii de copt si asaz-o intr-o tava rotunda. Taie marginile care depasesc tava si preseaza bine pe margini, apoi rastoarna visinele. Intinde si a doua foaie intre doua hartii de copt si taie fasii de 1 cm latime, apoi asaza-le deasupra, ca un grilaj.



Unge tarta cu oul batut si presara deasupra fulgi de cocos, pentru o textura crocanta. Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste deasupra. Cand este gata, scoate-o din cuptor, las-o la racit, apoi tai-o felii. Daca vrei, poti pune si o cupa de inghetata alaturi, este delicioasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce