Tarta cu prune si crema de nuci

Cu prune dulci de toamnă și nuci proaspete, transformate într-o cremă delicioasă, este pur și simplu minunat o astfel de tartă!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tarta cu prune si crema de nuci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 3 linguri zahăr
  • 400 g făină
  • 100 g iaurt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutură:
  • 500 g prune
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 1 linguriță scorţişoară
  • miez de nucă( jumătăţi)
  • Pentru crema de nuci:
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 150 gr nucă măcinată fin
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 3 linguri zahăr

Mod de preparare

Pregătim prunele.

Se scot sâmburii de la prune și în locul lor se pune miez de nucă tăiat în jumătăți, zahăr vanilat și scorțișoară.

Se lasă așa până se pregătește aluatul.

Pentru aluat de tartă, se amestecă oul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă untul rece și iaurtul în care se dizolvă bicarbonatul și se încorporează, treptat, făina.

Aluatul se acoperă cu folie și se dă la rece 15 minute.

Pentru crema de nuci se pun într-un vas, pe foc, laptele, zahărul și untul și se lasă până se topește untul, apoi se adaugă nuca măcinată și scorțișoara.

Se ia vasul de pe foc, se amestecă bine compoziția și se lasă la răcit.

Asamblare și coacere tartă cu prune și cremă de nuci.

În forma de tartă se întinde 3/4 din aluat îmbrăcând și pereții formei, se înțeapă aluatul cu o furculiță, apoi se așază prunele și se acoperă cu crema de nuci.

Deasupra se pune restul de aluat sub formă de grilaj.

Tarta cu prune și cremă de nuci cu scorțișoară se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa și servi pudrată cu zahăr.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce