O tarta delicioasa!
Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator.
Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura.
Prunele se spala, se curata de piele si se taie bucatele, dupa ce samburii au fost scosi.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se scoate aluatul din congelator si se imparte in doua. Se intinde o parte cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru infainata. Se asaza foaia obtinuta intr-o tava pentru tarte unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga o lingura de gris. Se pun bucatelele de prune si se presara doua linguri de zahar si zaharul vanilat peste ele. Se intinde ce-a de-a doua parte de aluat si se taie fasii late de 1-2 cm, care se asaza peste tarta, formand un model de plasa. Pe margine, de jur-imprejurul tartei, se pot pune fasii de aluat rasucite. Se unge tarta cu un galbenus de ou amestecat cu o lingurita de apa si se presara doua linguri de zahar peste ea. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul tartei este copt.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii