Tarta cu mousse de pere caramelizate

Bunatati de toamna

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Tarta cu mousse de pere caramelizate

Ingrediente

  • Blat
  • 250 g faina
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 125 g unt
  • esenta de vanilie
  • 50-70 ml apa rece
  • Crema
  • 3 pere potrivite
  • 50 g unt
  • 200 g frisca
  • 100 ml lapte condesare
  • 100 g zahar
  • Decor
  • frisca
  • dulceata de zmeura

Mod de preparare

Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul,sarea,face o adancitura si adaugam esenta de vanilie,untul rece taiat cubulete si 50 ml apa,incepem sa framantam,adaugam apa daca este nevoie pana ce rezulta un aluat omogen.

Invelim in folie si dam la rece 30 min.Intindem aluatul pe masa infainata cat este tava de mare,decupam marginile si intepam cu furculita,dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste putin marginea si talpa.

Crema-perele le curatam de coaja,le taiem cubulete,intr-o tigaie topim zaharul,avem grija sa nu il ardem,adaugam untul si perele,caramelizam cca 3-5 min,lasam sa se raceasca.

Mixam frisca spuma(din care am oprit 3 linguri pentru decor) adaugam perele si laptele condesat,mixam pana ce se omogenizeaza.

Ungem tarta cu dulceata de zmeura,adaugam crema si dam la rece 1 ora pana ce se intareste crema,decoram dupa plac si portionam.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia