retete dietetice
Mie imi place sa fac blatul la robotul de bucatarie, pun untul rece taiat cuburi si faina mixez de cateva ori, adaug o lingura de apa rece, iarasi cateva impulsuri si gata. Intind blatul in tava de tarta sau tort si dau la rece 30 min. Stiu, regula ar fi sa pui aluatul la rece dupa care sa il intinzi, eu am facut si asa si asa si nu am vazut diferenta, daca este una va rog sa imi spuneti si mie:D
Inainte sa il bag la cuptorul incins la 180 C, fac gauri cu furculita si dau tarta la cuptor pana capata o culoare rumena, aproximativ 10 min dureaza.
Intre timp, pregatesc crema, pun laptele la foc, bat cele 3 galbenusuri cu zaharul adaug amidonul si cateva linguri de lapte rece, torn peste laptele cald si il pun pe foc amestecand continuu, cand se ingroasa si da cateva clocote, pun ciocolata rupta bucati si o dau deoparte. Amestec bine sa se topeasca, apoi pun o folie pentru a nu prinde crusta.
Cand e tarta gata si crema calduta spre rece, o pun peste aluatul copt si o dau la rece pana fac jeleul.
Aici e si mai simplu, fructele congelate le pun intr-un vas peste o lingura de zahar, las sa dea un clocot si iau de pe foc. Gelatina o hidratez conform instructiunilor, o topesc pe baie de aburi, apoi o adaug peste fructe, amestec usor si o adaug peste crema de ciocolata. Dupa cateva ore, tarta e gata de servit.
Sa aveti pofta!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii