Aceasta este o tarta putin diferita dar in acelasi timp foarte gustoasa !
Decojim banana, o pasam bine cu furculita si o amestecam cu nuca si alunele macinate. Amestecul obtinut il punem intr-o forma rotunda( a mea are 14 cm in diametru) tapetata cu hartie de copt, il intindem uniform si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10 minute. Marul il decojim de coaja, il taiem cubulete si il tragem la tigaie pentru 2-3 minute cu scortisoara dupa gust. Prunele le scoatem samburii, le taiem feli si le tragem si pe ele la tigaie 2-3 minute cu scortisoara. Strugurii ii tragem la tigaie 1-2 minute avand grija sa nu se crape. Eu nu am folosit zahar la fructe pentru ca erau suficient de dulci ele. Daca nu sunt destul de dulci puteti folosi zahar. Dupa cele 10 minute scoatem din cuptor baza tartei si asezam fructele pe ea dupa bunul nostru plac. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute . Tarta cu fructe este gata ! Este foarte gustoasa, aspectuoasa, satioasa si plina de roadele toamnei!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii