Tarta cu ciocolata

Sincer nu pot spune ca este cel mai racoritor desert dar placerea ciocolatei are farmecul ei te lingi pe degete.

Portii
15
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru tarta
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 3-4 linguri de apa rece
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 24 gr ciocolata Poiana cu 65 % cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 3 oua

Mod de preparare

Aluatul de tarta: Se toarna faina intr-un bol peste care se adauga untul taiat cubulete, sarea si zaharul. Se amesteca pana ce aluatul capata textura unui pesmet. Peste compozitie se adauga oul care se incorporeaza si el. Se adauga putin cate putin din apa rece pana se formeaza un aluat omogen. Se scoate aluatul si se lasa sa se odihneasca intr-o folie de plastic la rece cca 15 minute. Dupa expirarea celor 15 minute se intinde aluatul cu o sucitoare . Se ia o forma de tarta si se intinde in ea cu grija. Se indeparteaza marginile si se da din nou la rece pentru 20-25 minute sa se intareasca bine. Aluatul intarit se impunge din loc in loc cu furculita. Peste aluat se pune o foaie de copt si bilute ceramice pentru tarta pentru a nu creste aluatul foarte mult. Se pune tarta la copt pentru cca 20 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade . Se lasa crusta la racit .

Umplutura: Se pune laptele intr-o cratita pe foc, peste el se pune smantana pestru frisca, zaharul si untul si se lasa la fiert. Se ia de pe foc si se toarna peste ciocolata rupta bucatele intr-un alt bol. Lasam compozitia sa stea pentru cateva minute apoi amestecam in ea pana la omogenizarea ei. Se adauga si ouale pe rand. Se toarna umplutura de ciocolata in crusta coapta si racita. Se da din nou tarta la cuptor in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 25 minute pentru a se inchega. Se lasa la frigider de pe o zi pe alta iar a doua zi se poate taia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce