Tarta cu branza si caise

Este o combinatie excelenta, iar servita de la rece este racoritoare, numai buna pe canicula aceasta!

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Tarta cu branza si caise

Ingrediente

  • 1 ou
  • 5 lg zahar
  • Pentru aluat:
  • 110 g unt
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 600 g branza dulce de vaci
  • 5 lg smantana
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt esenta de migdale
  • 2 lg amidon
  • 6 caise
  • Pentru jeleul de caise:
  • 4 caise
  • 5 lg zahar
  • 250-300 ml apa
  • 5 g gelatina

Mod de preparare

Aluatul:

Untul moale se mixeaza cu zaharul si praful de sare pana devine omogen. Se adauga oul si se mai mixeaza 2 minute. Se presara faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura apoi cu mana. Se da aluatul la frigider pentru o ora.

Umplutura:

Branza, smantana, zaharul, zaharul vanilat si oul se mixeaza bine. Se adauga esenta de migdale si la final, amidonul. Se omogenizeaza.

Caisele se spala si se desfac in doua. Se indeparteaza samburele si se lasa deoparte.

Se scoate aluatul din frigider. Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili. Se tapeteaza cu hartie de copt, iar peretii se ung bine cu unt. Se intinde aluatul bine astfel incat sa urce si pe pereti de vreo doua degete. Se toarna umplutura, se niveleaza, apoi se asaza jumatatile de caise.

Se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 10 minute, apoi se reduce focul la 160 de grade C si se mai lasa timp de 50 de minute.

Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Jeleu de caise:

Se spala caisele, se curata de samburi si se pun la fiert, in apa cu zahar. Se lasa sa dea cateva clocote pana se inmoaie bine caisele. Se da deoparte si, dupa ce s-a racorit putin, se da la blender pentru a obtine o pasta. Se da din nou la foc pentru cateva clocote, apoi se lasa la racit.

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se toarna peste sosul de caise racit. Se amesteca bine, apoi se toarna peste tarta bine racita. Se niveleaza usor, apoi se da la rece pana se intareste jeleul.

Se scoate tava din frigider, se pregateste un platou si se indepartaza cu grija peretele detasabil al tavii. Se transfera tarta pe platou, dupa care se poate portiona si servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia