O retetă simpla, dar foarte gustoasa, zic eu. Delicate si cu parfum de toamna insorita si colorata. Vroiam sa pregatesc ceva dintr-un aluat fraged foarte sfărâmicios, dar care sa nu fie nici foarte dulce. Aşa că m-am gândit să pregătesc tartele folosind pentru copt tava de brioşe. Cum aluatul a fost mai mult, am mai pregatit separat încă trei tarte. Pentru umplutura am folosit cremă mascarpone (iniţial vroiam urdă), gem de gutui şi de vişine cu caise. Am mai pus şi pişcoturi sfărâmate.
Am pregatit aluatul pentru ca va trebui sa stea la frigider.
Am mixat untul cu zaharul pudra. Am adaugat ouale si galbenusul, mixând dupa fiecare.
Am pus apoi iaurtul, faina amestecata cu sarea si la final aromele.
Aluatul nu trebuie framântat prea mult, doar pâna se omogenizeaza totul.
Am acoperit cu o folie si l-am lasat la frigider pentru o ora.
Am mixat crema mascarpone cu zaharul pudra.
Am sfarâmat piscoturile pentru a obtine si o baza crocanta în interiorul tartei.
Am scos aluatul de la frigider si l-am împartit în trei. Am lucrat pe rând cu cele trei bucati. Doua dintre ele le-am pus iarasi la frigider.
Am întins o foaie cu grosime de aproximativ 5 mm. Am decupat 12 discuri, cu diametrul ceva mai mare decât diametrul pe care-l are forma de briose în partea de sus.
Am asezat apoi discurile astfel obtinute în forma de briose, presând astfel încât sa îmbrace peretii formei.
Am pus un strat de pesmet din piscoturi gem, crema mascarpone, iarasi gem.
Din aluatul ramas am taiat alte 12 discuri, data aceasta ele având diametrul formei, pentru ca le –am folosit pentru a acoperi tartele.
Am pus tava la cuptor, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.
Tartele nu se vor rumeni, doar se vor colora putin.
Fiind un aluat cu unt, ele se vor scoate foarte usor din forma.
Dupa ce s-au racit, le-am pudrat cu zahar.
S-aveţi poftă!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii