Cheescake de capsuni cu jeleu de visine

Un desert de vara, rapid, bun si racoritor.

Portii
20
Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Cheescake de capsuni cu jeleu de visine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 400 gr. biscuiti digestivi
  • 150 gr unt topit sau margarina
  • Pentru crema :
  • 600 gr branza de vaci
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 gr zahar pudra
  • 300 gr capsuni
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 gr gelatina
  • 1 plic zahar vaniliat
  • Pentru jeleu :
  • 300 gr visine din borcan puse cu zahar
  • 100 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 10 gr gelatina

Mod de preparare

Se sfarma biscutii digestivi si se amesteca cu margarina sau untul topit pana devin nisiposi, apoi se pun intr-o forma rotunda cu pereti detasabili si se taseaza bine. Pe margini se pun capsuni taiate in doua, apoi tava cu blatul se pune la rece pentru jumatate de ora sa se intareasca.

Intre timp se pregateste crema de branza astfel: Pentru inceput trecem la hidratarea gelatinei in apa rece timp de 5 minute. Apoi punem laptele la incalzit ( nu sa fiarba, ci sa ne arda putin la degete), apoi punem gelatina hidratata in lapte, lapte pe care il punem in frisca batuta. Se pune branza de vaca intr-un castron impreuna zu zaharul si se amesteca cu mixerul pana devine o crema, apoi se adauga treptat frisca si se mai amesteca timp de 5 minute. Se pune si laptele cu gelatina. Se da din nou la rece timp de 2-3 ore sa se intareasca.

Preparam jeleul de visine deasupra. Desfacem visinele si le punem in blender impreuna cu cele 3 linguri de zahar. Punem din nou gelatina la hidratat in apa rece timp de 5 minute. Pasta de visine rezultata din blender o punem pe foc sa fiarba 2 minute, o lasam sa se raceasca putin, dar nu de tot pentru ca daca este rece, gelatina nu isi face efectul. Cand s-a mai racit, adaugam gelatina hidratata . Jeleul se pune peste blat si il lasam la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia