Sufleul de ciocolata a lui Gordon

Odata ce vei vedea reteta sufleului de ciocolata pregatita de Gordon Ramsay, orice superstitie sau frica va disparea, cand vei vedea cat de usor se prepara.

Complexitate
redusa
Sufleul de ciocolata a lui Gordon

Ingrediente

  • Aluat de baza sufle:
  • 500ml lapte
  • 2 pastai de vanilie
  • 250g ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri de faina
  • apa
  • 5 galbenusuri
  • Pentru formele de sufleu:
  • 100g ciocolata amaruie razuita
  • unt pentru uns formele
  • Pentru a forma sufleul:
  • 600g aluat de baza
  • 350g albusuri (5)
  • 100g zahar pudra
  • un varf de sare
  •  

Mod de preparare

In primul rand preparam aluatul de baza pentru sufleu:

3

Pur si simplu pune la foc mic laptele impreuna cu pastaile de vanilie. Cand ajunge la punctul de fierbere adauga faina amestecata cu putina apa, putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase. Nu aduce amestecul la punctul de fierbere, ia-l de pe foc chiar inainte si adauga ciocolata si galbenusurile de ou. Amesteca bine si lasa-l deoparte sa se racoreasca.

Pregateste formele de sufleu:

3

In primul rand ungele bine cu unt formele pentru sufleu, astfel vor ajuta sufleul sa creasca. Apoi presara in fiecare forma ciocolata razuita sau pudra de cacao.

Pregateste sufleurile:

3

Pune albusurile intr-un vas impreuna cu varful de sare si mixeaza la viteza medie pana cand sunt pufoase si ferme.

Adauga1/3 din cantitatea de albus in aluatul de ciocolata, ca sa il aduci la o textura similara, dupa care adauga si restul albusului si amesteca usor.

Pui aluatul de sufleu astfel preparat in formele individuale, si le dai la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 14 minute. Incearca sa nu deschizi usa in timpul coacerii lor, le va afecta capacitatea de crestere.

Lasa sufleul de ciocolata sa se raceasca in cuptor.

 


Sufleul de ciocolata se serveste cu fructe proaspete sau pudrat cu cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce