Sufleu de vanilie

Se fierb intr-o oala laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, pentru infuzie. Se desface fecula in 2 linguri de lapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • sare
  • 150 gr zahar
  • 2 lingurite amidon
  • 5 galbenusuri
  • 7 albusuri
  • 30 gr unt
  • 1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare

Se fierb intr-o oala laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, pentru infuzie. Se desface fecula in 2 linguri de lapte rece si se toarna, putin cate putin, peste lapte. Se amesteca bine compozitia ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga putina sare si se pune din nou oala pe foc, amestecand pana se ingroasa amestecul. Se ia de pe foc si se taie untul in bucatele, care se pun deasupra preparatului (acesta poate astepta cateva ore inainte de a fi pus la cuptor). In compozitia de lapte cu amidon se adauga galbenusurile, unul cate unul, si se freaca dupa fiecare. Albusurile se bat spuma tare. Se incorporeaza in preparat mai intai jumatate din albusuri, se amesteca incet, apoi se pune si restul de albusuri si se amesteca usor, de sus in jos, cu lingura de lemn. Se ia lingura cu lingura din compozitie si se pune intr-o forma din sticla termorezistenta, tapetata cu unt si pesmet, umplandu-se trei sferturi din vas. Se pune forma in cuptorul cald, evitandu-se sa se deschida usa cuptorului in timpul coacerii. Dupa 20 de minute, se deschide cuptorul, se incearca sufleul cu un pai, care trebuie sa iasa uscat.

Se scoate forma din cuptor, se pudreaza preparatul cu zahar si se serveste imediat.

Alte retete de dulciuri:

Spuma de capsuni

Glazura

Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce