Pentru sufleul de oua cu branza se fierb ouale jumatate tari si se asaza intr-o farfurie de sticla rezistenta la foc, unsa cu unt. Se face sosul de faina.
Pentru sufleul de oua cu branza se fierb ouale jumatate tari si se asaza intr-o farfurie de sticla rezistenta la foc, unsa cu unt. Se face urmatorul sos de faina: se prajeste usor o lingura de faina in unt si se stinge cu lapte fierbinte. Se amesteca mereu cu lingura, pentru a nu se face cocolosi. Se pune sare si un praf de piper si se lasa sa fiarba incet pe marginea masinii o jumatate de ora, ca sa scada. Se amesteca din timp in timp ca sa nu se prinda. Cand sosul este destul de gros, se amesteca cu doua albusuri batute spuma, se toarna peste oua, se presara cu branza rasa si se da la cuptor la foc potrivit. Se asaza pe gratar ca sa aiba caldura mai mult de sus si sa nu se intareasca ouale.
Sufleul de oua se serveste cald.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii