Se topeste intr-un vas untul, se pune faina peste el, se amesteca repede si se subtiaza sosul cu lapte. Se lasa vasul pe foc, se pun in el zaharul si
Se topeste intr-un vas untul, se pune faina peste el, se amesteca repede si se subtiaza sosul cu lapte. Se lasa vasul pe foc, se pun in el zaharul si vanilia si se fierbe sosul pana se ingroasa. Se amesteca bine. Se topeste in sos 100 gr ciocolata rasa. Se lasa la racit si apoi se inglobeaza in el, pe rand, galbenusurile, amestecand dupa fiecare. Se bat albusurile spuma tare si se adauga usor in compozitie. Se toarna totul intr-o forma tapetata cu unt si pesmet. Se netezeste suprafata cu un cutit ud si se rade deasupra 100 gr ciocolata. Se pune forma in cuptorul cald si se coace sufleul, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Se serveste fierbinte.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Tiramisu
Chec pufos
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii