Sufleul de ciocolata este o un desert elegant care poate fi servit in zilele cand aveti musafiri. Pentru sufleului este nevoie de urmatoarele ingrediente: ciocolata menaj, smantana, unt, zahar, rom, oua, faina.
Pentru retete de sufleu trebuie sa procedam aproximativ la fel ca la aceasta reteta. Pentru inceput se freaca untul cu zaharul si ciocolata rasa adaugand cate putin din smantana amestecata separat cu faina. Se pune vasul la foc mic si se amesteca continuu cu lingura pana ce compozitia sufleului se ingroasa.
Se ia de la foc, se lasa sa se raceasca apoi se adauga galbenusurile si romul, iar dupa ce se amesteca bine, albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet fin lasand sa se coaca la foc mic pana se rumeneste.
Sufleul de ciocolata se recomanda a fi servit cu sos de vanilie sau fructe proaspete.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii