Sufleu de capsuni

Se spala capsunile, se scot coditele si se fierb cu 100 gr zahar, pana se obtine un gem legat. Se raceste gemul de capsuni. Se freaca untul cu 200 g

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Sufleu de capsuni

Ingrediente

  • 250 gr capsuni
  • 300 gr zahar pudra
  • 100 gr unt
  • 8 oua
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

Se spala capsunile, se scot coditele si se fierb cu 100 gr zahar, pana se obtine un gem legat. Se raceste gemul de capsuni. Se freaca untul cu 200 gr zahar, se inglobeaza galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi se pune faina, cate putin, se amesteca bine si se obtine o crema. Se adauga gemul de capsuni si se amesteca. Se mai inglobeaza usor albusurile batute spuma tare, amestecand cu lingura de sus in jos. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu unt si faina, se pune in cuptorul cald, la foc potrivit timp de 25 de minute.


Se scoate sufleul din cuptor si se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Ciorba de legume cu rasol de vita
Bucataras.RO

Ciorba de legume cu rasol de vita

Ciorba de legume cu rasol de vita
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce