Se fierb intr-un vas laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, ca sa se faca o infuzie. Se amesteca fecula cu 2 linguri
Se fierb intr-un vas laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, ca sa se faca o infuzie. Se amesteca fecula cu 2 linguri de lapte rece si se toarna, putin cate putin, peste lapte. Se amesteca bine compozitia ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga putina sare si se pune din nou vasul pe foc, amestecand pana se ingroasa. Se lasa compozitia sa se raceasca si se incorporeaza alunele. Se amesteca bine. Se ia vasul de pe foc si se taie untul in bucatele, care se pun deasupra preparatului. In compozitia de lapte cu fecula se adauga galbenusurile, unul cate unul si se freaca dupa fiecare. Albusurile se bat spuma tare. Se incorporeaza in preparat mai intai jumatate din albusuri, se amesteca usor, apoi se pune si restul de albusuri si se amesteca, de sus in jos, cu lingura de lemn. Se ia lingura cu lingura din compozitie si se pune intr-o forma, tapetata cu unt si pesmet, umpland trei sferturi din vas. Se pune forma in cuptorul cald, evitand sa se deschida usa cuptorului in timpul coacerii. Dupa 20 de minute se incearca sufleul cu un pai, care trebuie sa iasa uscat.
Se pudreaza cu zahar si se serveste imediat. Alte retete de dulciuri:
Papanasi fierti
Chec pufos
Galusti cu prune
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii