Laptele de pasare delicios este un desert simplu si gustos ce poate fi servit oricand. Se pune la foc intr-o cratita potrivit de mare, laptele cu vanilia.
Laptele de pasare delicios este un desert simplu si gustos ce poate fi servit oricand. Pentru laptele de pasare se pune la foc intr-o cratita potrivit de mare, laptele cu vanilia. Se bat intrun castron albusurile la care se adauga, dupa ce s-au facut spuma, 100 g de zahar pisat, batandu-se din nou pana se tine albusul tare. Cand laptele incepe sa fiarba, se trage cratita pe foc mai mic, astfel incat laptele abia sa mai dea in clocote. Cu o lingura mare de masa, se ia din albusul spuma, se netezeste suprafata lasand-o sa fie putin bombata, apoi se impinge albusul din lingura in cratita cu lapte, cu ajutorul unei lingurite.
Se formeaza astfel 4 — 5 oua din albus, nu mai multe, ca sa aiba loc in cratita. Se tin mai putin de doua minute pe o parte, se intorc pe cealalta parte si se tin inca pe atata. Se scot cu lingura cu gauri si se asaza pe o sita, ca sa se scurga. Se continua apoi in acelasi fel pana se fierbe tot albusul. Pentru ca albusul sa ramana frumos crescut, trebuie sa se tina seama de doua lucruri: laptele sa nu fiarba in clocote mari cand se pune albusul si acesta sa nu stea prea mult la foc.
Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar si o Iingurita de fecula (aceasta poate fi inlocuita cu putina faina). Se toarna cu incetul laptele strecurat, se da cu totul pe foc moale, amestecand pana cand incepe sa se lege. Cand crema s-a racorit, se adauga o lingura de rom, se toarna in farfuria cu care va fi servita la masa, iar deasupra se asaza ouale de albus.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii