Fondant de ciocolata pe pat de fructe padure este un desert ce are ca ingredient principal ciocolata, un desert perfect pentru o cina romantica de Dragobete.
Cea mai simpla reteta din lume si va garantez ca este a mea , inventata intr-un moment aglomerat in bucatarie si care este extraordinar de buna.
Deci se topeste la foc foarte incet ciocolata cu margarina nu pe baie de abur direct intr-o craticioara pe foc .Avem grija sa mestecam constant cu o lingura de lemn sau silicon. In acest timp preincalzim cuptorul la 200-250 grade.In alta craticioara adaugam fructele de padure si zeama de lamaie lasam la foc ponderat pana scade si devine un sos cremos usor.
Dupa ce ciocolata s-a topit cu untul dau cratita la o parte adaugam faina si oul intreg. Mestecam cu telul rapid pana la omogenizare dupa care turnam intr-o forma pe care o bagam in cuptorul preincalzit aproximativ 7 minute. Se verifica dupa 7 minute cand produsul este tare in lateral se desprinde de pe forma iar mijlocul este moale.
Va doresc pofta buna.
Asezati-l cu grija pe o farfurie pe care a-ti pus sosul de fructe padure si pudrati cu zahar.Astept parea dvs.
Serviti prajitura de ciocolata imediat, pe un pat de sos de padure.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii