Crema de caramel este un desert simplu si delicios. Pentru a face aceasta reteta de crema de caramel aveti nevoie de lapte, zahar si oua.
Crema de caramel este un desert simplu si delicios. Pentru a face aceasta reteta se topeste mai intai zaharul.
Cand acesta este lichid se toarna in formele in care urmeaza sa fie pusa crema si se tapeteaza bine peretii acestora.
In alt va se pun la fiert laptele si frisca, in momentul in care au inceput sa fiarba stigem focul si lasa sa se racesca cel putin 30 de minute.
Amestecam ouale cu zaharul si le batem bine cu telul pana ce zaharul s-a topit, in acest moment adugam laptele strecurat peste compozitie. Amestecam bine dupa care turnam compozitia in formele tapetate cu zahar.
Punem formele intr-o tava, iar in tava adugam apa fiarta. Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea formelor. Crema de caramel se da la cuptor pentru 40-50 de minute.
Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se racesca dupa care le dam la frigider pentru cateva ore.
Inainte de servire crema de caramel se rastoarna pe farfurioare.
Sursa acestei retete este blogul Anita's Kitchen Flavours.
Alte retete de dulciuri recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii