Strudel cu mere si scortisoara

Strudel cu mere si scortisoara este un desert delicios si simplu. Pentru aceasta reteta de strudel cu mere folositi 4 mere mari si aluat de foietaj.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Strudel cu mere si scortisoara

Ingrediente

  • 400 g aluat de foietaj
  • 4 mere mari
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 linguri de zahar
  • 50 g unt
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Strudel cu mere si scortisoara este un desert delicios si simplu. Puteti cu incredere sa folostit aluat de foietaj din comert, dar daca aveti mai mult timp la dispozitie puteti face dumneavoastra aluatul.
Lasam la dezghetat foaia de aluat dupa care o taiem in fasii late de 15cm sau cum doriti dmv.
Merele le radem dupa care intr-o tigaie incingem putin unt ,calim merele cu zahar si la final adaugam scortisora.Lasam sa se raceasca compozitia.
Pe foile de foietaj punem compozitia,apoi o alta foaie deasupra dupa care cu ajutorul furculitei (partea preferata a fetei mele) le "lipim".
Intr-o tava unsa cu unt punem strudelul cu mere si scortisoara, insa nu inainte de al cresta. Batem galbenusul bine su cu o pensula ungem strudelul.
Dam tava cu strudelul de mere si scortisoara la cuptor pana se rumeneste.
Pofta buna!


Strudelul cu mere se poate servi la desert alaturi de inghetata de vanilie sau chiar la mic dejun.
Alte retete de prajituri recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia