Eclerele sunt un desert calsic, iubit de toata lumea. Reteta de ecler se face in 50 de minute. pentru aceasta reteta de ecler aveti nevoie de faina, zahar, margarina, crema de vanilie.
Se pune la fiert apa cu margarina si sarea. Cand clocoteste se adauga toata faina, se trage deoparte de pe foc si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se lasa sa se raceasca. Se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine pana se inglobeaza fiecare ou.
Pentru crema mixam praful de crema cu laptele bine pana se intareste. Punem pe hartie de copt formele pentru coji si le lasam 15-20 de minute, pana prind o crusta aurie.
Taiem cojile pe din doua si le umplem cu crema.
Eclerele se servesc pudrate cu zahar vanilat sau stropite cu glazura de ciocolata.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii