Spuma de dovleac cu nuci caramelizate este un desert delicios. Doua cani cu piure de dovleac se obtin din aprox. 3 cani dovleac, ras mic si calit in 2-3 linguri ulei.
Spuma de dovleac cu nuci caramelizate este un desert delicios. Doua cani cu piure de dovleac se obtin din aprox. 3 cani dovleac, ras mic si calit in 2-3 linguri ulei, pana cand se inmoaie si scade toata zeama. Se paseaza apoi cu blenderul, pentru a obtine un piure fin si uniform.
Sos caramel:
Se caramelizeaza zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se trage vasul de pe foc si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga margarina. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, aprox. 10 minute, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
Topping:
Se caramelizeaza zaharul si cand devine fluid, se adauga nucile. Se amesteca bine, sa se acopere toate nucile cu caramel, apoi se rastoarna totul pe o hartie de copt. Dupa ce se racesc, se piseaza in mojar, pana se obtin bucati mai mici (sau se pun intr-o punga mai groasa si se lovesc cu ciocanul de snitele).
Asamblarea:
Se amesteca sosul caramel cu piureul de dovleac, esenta de vanilie si scortisoara. Compozitia se lasa la frigider timp de 2 ore, sa se raceasca bine, apoi se incorporeaza usor, 100 ml frisca vegetala (mixata inainte pana isi dubleaza volumul).
Se repartizeaza spuma de dovleac in cupele pentru servit, iar deasupra se aseaza nucile caramelizate. Se mai lasa la frigider inca 1-2 ore, apoi desertul poate fi servit.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul culinar Truedelights.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii