Sfintisorii moldovenesti este o mancare de post delicioasa ce poate fi servita ca si desert. Punem intr-un castron faina, drojdia, sarea si o lingura de zahar.
Sfintisorii moldovenesti sunt o mancare de post delicioasa ce poate fi servita ca si desert. Punem intr-un castron faina, drojdia, sarea si o lingura de zahar. turnam apa calduta incet peste aluat si framantam pana obtinem un aluat potrivit de moale. Aluatul il framantam pana incepe sa faca besici si apoi adaugam uleiul si iar framantam pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Acoperim castronul cu un prosop curat si il lasam la dospit intr-un loc cald timp de 30 min. Dupa ce a crescut aluatul formam sfintii in forma de opt ii punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si ii dam la copt 40-45 min la foc potrivit. In mierea de albine punem putina apa sa nu fie prea groasa si ungem sfintisorii moldovenesti dupa ce s-au racit, cu pensula apoi ii dam prin miezul de nuca.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...
Paste integrale cu legume
Comentarii