Merele umplute este retete delicioasa. Iti trebuie: mere iar umplutura poate sa contina urmatiarele ingrediente: fulgi de migdale, unt, esenta de vanilie
Facem un amestec din: unt topit, faina, 100 g zahar, fulgii de migdale, esenta de vanilie si un praf de sare. Intre timp scobim merele si le stropim cu sucul de lamaie. Umplem merele cu amestecul de migdale si le asezam intr-un vas termorezistent presarat cu unt si migdale. Punem la cuptor cca 35 minute.
Separat amestecam laptele cu restul de zahar. Se pune pe foc pana devine omogen. Cand sunt gata merele, le scoarem si turnam sosul peste ele.
Puteti incerca si urmatoarele retete de dulciuri rapide
Cornulete cu rahat
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii