Pentru merele umplute aveti nevoie de mere, miez de nuca, zeama de lamaie, unt, scortisoara, zahar vanilat, vin rosu si miere.
Merele se spala, li se taie un capacel, se golesc de seminte si o parte din pulpa. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se asaza intr-un vas uns cu unt. Se toarna vinul, amestecat cu o lingura de scortisoara. Miezul de nuca se marunteste, apoi se amesteca impreuna cu zaharul vanilat, mierea si cu o lingurita de scortisoara. Se adauga putin unt, in fiecare mar, apoi se imparet amestecul de nuca, iar deasupra se pun cateva visine din dulceata. Se pun capacelele deasupra si se introduce tava cu mere in cuptor, pentru 25-30 de minute.
Se servesc, dupa ce s-au racit, presarate cu zahar pudra.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Ciocolata de casa
Placinta cu mere
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii