Pentru acest delicios desert aveti nevoie de pere, portocale, vin rosu, zahar brun, scortisoara, menta si nuci.
Portocala se spala foarte bine, se sterge si se taie in felii groase. Se pune vinul la fiert, impreuna cu zaharul, batonul de scortisoara si feliile de portocale. Dupa 10 minute, se scoate socrtisoara si felii de portocala si se introduc in vin perele curatate de coaja. Se lasa la fiert cca 15 minute. Se pun apoi perele in boluri transparente, iar siropul se lasa la fiert in continuare, impreuna cu miezul de nuca. Dupa ce s-a ingrosat, se toarna peste perele din boluri.
Perele se decoreaza cu felii de portocala, batonul de scortisoara si frunze de menta, apoi se servesc.
Alte retete de dulciuri:
Lapte de pasare
Cornulete cu rahat
Clatite de post
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii