Tort cu crema ganache

Tort cu crema ganache este un desert deosebit. Grema ganache este una dintre cele mai delicioase creme de ciocolata. Pentru acest desert aveti nevoie de faina, zahar, cacao, ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu crema ganache

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 1 foaie (in total sunt 4 foi) :
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura sau 2 de cacao
  • in functie de cat de inchisa este cacaoa
  • Ingrediente crema ganache :
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida + 100 ml frisca lichida batuta
  • Glazura :
  • 300 g ciocolata
  • 1 cub unt
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml apa calduta amestecam cu 1-2 linguri zahar si 1-2 linguri esenta rom
  • Pentru ornat ne trebuie raffaello.

Mod de preparare

Separam ouale, albusurile le batem tare, in galbenusuri adaugam zaharul, cacaoa si le amestecam. Adaugam la galbenusuri si albusurile, 4 linguri faina si praful de copt. Le amestecam toate cu dosul unei linguri pana se omogenizeaza complet. Pe fundul unei tavi cu diametru de 30 cm punem hartie de copt, intindem uniform aluatul si coacem cca 15 min. Procedam la fel si pentru celelalte 3 foi.
Intre timp pregatim si crema. Ciocolata impreuna cu frisca lichida le punem intr-o oala la foc mic, amestecam pana se topeste ciocolata, dar nu lasam sa fiarba. Lasam crema la racit si pe urma amestecam cu 100 ml frisca batuta. Pentru glazura topim ciocolata, dupa ce s-a topit se adauga cubul de unt si se amesteca.

Insiropam primul blat, crema impartita in 3 se intinde uniform pe blat, se pune al doilea blat, se insiropeaza se pune o parte din crema, cel de al 3-lea blat, insiropam si restul de crema, se pune al 4-lea blat, il insiropam si glazuram tortul.



Lasam sa se intareasca glazura si ornam cu raffaello. Se serveste taiat felii.
Alte retete de tort recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce