Se pun albusurile cu zaharul intr-un vas asezat in alt vas mai mare cu apa fierbinte, pe foc. Se bat cu telul, turnind cite putina miere fierbinte. Se
Se pun albusurile cu zaharul intr-un vas asezat in alt vas mai mare cu apa fierbinte, pe foc. Se bat cu telul, turnind cite putina miere fierbinte. Se bat pina cind compozitia incepe sa se dezlipeasca de pe tel. In acest moment se scoate din apa fierbinte vasul in care s-a pregatit compozitia, se pune la o parte si se adauga nucile si zeama de lamiie. Pe o planseta de lemn se asaza doua foi (una peste alta), se intinde compozitia in strat de grosime egala si se acopera cu celelalte doua foi. Dupa ce se raceste, se taie bucatele de forma dorita.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii