Freaca spuma 5 galbenusuri cu 60 g de miere si putina sare, dupa care toarna incet 20 ml de lapte in acest amestec. In restul de 80 ml de lapte pune o
Freaca spuma 5 galbenusuri cu 60 g de miere si putina sare, dupa care toarna incet 20 ml de lapte in acest amestec. In restul de 80 ml de lapte pune o jumatate de baton de vanilie taiat in doua pe lungime si fierbe-l intr-o oala. Bate spuma 5 albusuri de ou, adauga 2 linguri de miere si bate in continuare pana se intareste. Formeaza galuste din spuma cu ajutorul unei lingurite si dupa ce le adaugi in laptele fierbinte, fierbe-le cca un minut. Nu adauga prea multe deodata, fiindca vor creste. Dupa ce s-au ridicat pe suprafata laptelui intoarce-le si fierbe-le jumatate de minut. Scoate galustele in strecuratoare sa se scurga laptele. Aseaza oala cu lapte pe foc mic si adauga treptat compozitia din ou pusa deoparte si fierbe-l amestecand continuu 45 de minute. Raceste crema si toarn-o peste galustele de spuma. O poti pastra doar in frigider.
Din aceasta compozitie poti prepara si inghetata, cu diverse arome. Adauga cacao sau cafea in compozitia din ou inaintea fierberii. Insa in cazul jeleului de fructe, a sucului de lamaie si a semintelor maruntite trebuie sa le adaugi ulterior in crema racita. Inghetata cu gust de cafea va fi si mai savuroasa daca adaugi putina ciocolata topita.
Alte dulciuri retete recomandate
Spuma de capsuni
Ciocolata de casa
Tarta cu visine
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii