Lapte de pasare

Freaca spuma 5 galbenusuri cu 60 g de miere si putina sare, dupa care toarna incet 20 ml de lapte in acest amestec. In restul de 80 ml de lapte pune o

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 60 g miere
  • 1 l lapte
  • jumatate baton de vanilie

Mod de preparare

Freaca spuma 5 galbenusuri cu 60 g de miere si putina sare, dupa care toarna incet 20 ml de lapte in acest amestec. In restul de 80 ml de lapte pune o jumatate de baton de vanilie taiat in doua pe lungime si fierbe-l intr-o oala. Bate spuma 5 albusuri de ou, adauga 2 linguri de miere si bate in continuare pana se intareste. Formeaza galuste din spuma cu ajutorul unei lingurite si dupa ce le adaugi in laptele fierbinte, fierbe-le cca un minut. Nu adauga prea multe deodata, fiindca vor creste. Dupa ce s-au ridicat pe suprafata laptelui intoarce-le si fierbe-le jumatate de minut. Scoate galustele in strecuratoare sa se scurga laptele. Aseaza oala cu lapte pe foc mic si adauga treptat compozitia din ou pusa deoparte si fierbe-l amestecand continuu 45 de minute. Raceste crema si toarn-o peste galustele de spuma. O poti pastra doar in frigider.

Din aceasta compozitie poti prepara si inghetata, cu diverse arome. Adauga cacao sau cafea in compozitia din ou inaintea fierberii. Insa in cazul jeleului de fructe, a sucului de lamaie si a semintelor maruntite trebuie sa le adaugi ulterior in crema racita. Inghetata cu gust de cafea va fi si mai savuroasa daca adaugi putina ciocolata topita.
Alte dulciuri retete recomandate

Spuma de capsuni

Ciocolata de casa

Tarta cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia