Un desert gustos si sanatos cu fructe de toamna aromate. Gutuile aveam de gand sa le umplu cu un amestec de nuci, migdale si fulgi de cocos dar fiindca gutuile mele au avut locatari a trebuit sa le tai felii. Este un desert potrivit pentru serile reci de toamna in care vrei sa simti un miros imbietor.
Gutuile le-am spalat bine de tot si le-am curatat de coaja si de seminte. Le-am taiat in felii si le-am asezat intr-un vas care poate fi pus in cuptor. Deasupra am pus unt taiat bucatele, nu mult. Am presarat scotisoara, nucile si migdalele. Punem vasul in cuptorul incalzit la 180 grade pana se inmoaie merele (aprox 15 minute). Serviti cald sau rece cu o lingura de mascarpone si miere.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii