Casuta din turta dulce

Casuta din turta dulce este visul oricarui copil, si nu numai! Daca suntem creativi putem construi un cadou perfect pentru cineva special.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Casuta din turta dulce

Ingrediente

  • 220 g unt
  • 200 g zahar brun
  • 250 g miere
  • 1 ou mare
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita cuisoare
  • 840 g faina
  • Lipiciul
  • 2 albusuri
  • 500 g zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Casuta din turta dulce este visul oricarui copil, si nu numai! Daca suntem creativi putem construi un cadou perfect pentru cineva special.

Se bate untul cu zaharul brun, pana se face spuma. Se adauga in ordine: miere, oul, sare, condimentele si la sfarsit faina in reprize. Pentru usurarea muncii, este recomandata folosirea unui mixer ceva mai puternic (spre sfarsit, aluatul va fi tare). Se imparte aluatul in 2 bile, se inveleste in folie de plastic, si se da la frigider minim 2 ore. Intre timp, se pregatesc sabloanele: 2 dreptunghiuri, unul cu latura de 16,5 / 9 (laterala casutei) si 18 / 14 (acoperisul). Fatada casutei 16 / 9 pana la acoperis, iar linia pe care se sprijina acoperisul, 11 cm.
Se intind foile de aproximativ 0,5 cm grosime intre 2 folii de plastic si se desupeaza cate 2 din fiecare tipar. Se da la copt pentru aprox. 15 min. Pentru a fi mai aratoasa decat a mea, puteti sa o scoateti din cuptor la jumatatea procesului de copt, sa aplicati tiparul peste prajitura, si sa taiati surplusul si sa decupati usa si geamurile. Eu am preferat sa decupez totul de la inceput, din lipsa de timp. Dupa ce s-au copt, se pun pe un prosop la racit. ATENTIE!! suprafata de racire sa fie plana.
Cand s-au racit peretii, se poate incepe asamblarea si ornarea casutei.

LIPICI: intr-un castron, se bat albusurile spuma cu zeama de lamaie, punandu-se cate o lingura de zahar pudra, aprox. 10 min.

Este de preferat ca aluatul sa fie facut azi, maine copt si poimaine sa fie asamblat.


Casuta din turta dulce se serveste dupa cateva zile, cand s-a intarit perfect lipiciul si biscuitele este moale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce