Casuta de turta dulce este un desert rozav pentru sarbatori. Pentru a pregati casuta de tirta dulce trebuie sa pregatiti turta dulce prima data.
Casuta de turta dulce este un desert rozav pentru sarbatori. Pentru a pregati casuta de turta dulce trebuie sa pregatiti turta dulce prima data.
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).
In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.
Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora.
Se scoate din frigider si se intinde o foaie,pe masa de lucru se presara niste faina mai intai.
Se taie dupa formele de casuta si se coc in cuptorul preincalzit 8-10 minute,depinde cat de groasa a fost foaia. Se lasa sa se raceasca.
Am avut de 6 bucati la casuta plus usa.
Glazura regala:
Este foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate,fara urma de ulei,altfel nu se va intari glazura.
Incepeti sa bateti albusurile si cand fac spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati sa mixati la viteza mica. Cand ati obtinut consistenta dorita acoperiti vasul cu folie de plastic,altfel se va usca glazura. Nu bagati la frigider,se va inmuia.
Adaugati mai mult zahar daca doriti o glazura mai groasa.
Acum trecem la asamblat. O sa se mai darame peretii ,dar sa nu va dati batuti. Glazura se va intari,asta ca sa nu va faceti probleme - respectati pasii de la reteta,daca puneti straturi mai groase uscatul dureaza mai mult. Folositi pahare ca sa sprijiniti peretii pana se usuca.
La acoperis,folositi jumatati de cuburi de zahar si lipitile alternativ pentru o stabilitate mai mare.
Decorati acoperisul inainte de a-l adauga la casuta,va fi mult mai usor.
Lipiti intai peretii,dupa ce s-au intarit adaugati si acoperisul si apoi decorati cu bombonele, nuci, migdale, prajiturele sau cu orice doriti si aveti la dispozitie.
Glazura poate fi colorata,puneti cativa stropi de colorant alimentar in glazura si amestecati.Am folosit un posh pentru a aplica glazura.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii