Vargabeles(Prajitura cu branza)

1. Se amesteca toate ingredientele de mai sus si aluatul rezultat se pune pe o farfurie. Intre timp, fie se face taietei lati din 3 oua, 1/2 kg. faina

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1/4 kg. faina
  • 150g. unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingura de zahar
  • Pentru umplutura: 300g. branza dulce de vaci
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri stafide
  • rom (esenta)

Mod de preparare

1. Se amesteca toate ingredientele de mai sus si aluatul rezultat se pune pe o farfurie. Intre timp, fie se face taietei lati din 3 oua, 1/2 kg. faina si 10 linguri de apa, fie se cumpara de la magazin. Se fierb taietei in apa sarata, se scurg si se amesteca intr-un bol cu 1 lingura de unt.

2. Se prepara umplutura: se tin stafidele cel putin o ora in rom. Se amesteca branza cu cele 2 galbenusuri si cu albusurile batute spuma, zaharul, zaharul vanilat, smantana si stafidele. Acest amestec se pune peste taieteii fierti si se amesteca usor. Aluatul se imparte in doua parti inegale: partea mai mare se pune in tava, in asa fel incat sa cuprinda si marginile tavii. Se pune umplutura si se acopera cu cea de a doua foaie, care se inteapa pe toata suprafata cu furculita, se unge cu galbenus si se coace.
Calda, se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in patrate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia