Turnuletele SAREI

Clatite: ee amesteca faina si cu lapteleSe adauga ouale, sarea si zaharul vanilat. Se lasa compozitia sa se odihneasca 30 minute Intre timp se spala d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Turnuletele SAREI

Ingrediente

  • Clatite: 100g faina
  • 200ml lapte
  • 2oua
  • un varf de sare
  • 1pliculet zahar vanilat
  • Crema cu aroma de trandafir: 200ml lapte
  • 150g smantana lichida
  • 2 oua
  • 30g amidon de porumb
  • 70g zahar
  • 3 lingurite apa de trandafiri
  • In plus: 50g ciocolata amara
  • 50g ciocolata cu lapte
  • Pt decorare: petale de trandafiri
  • 1 albsus
  • zahar tos fin
  • zahar pudra

Mod de preparare

Clatite: ee amesteca faina si cu lapteleSe adauga ouale, sarea si zaharul vanilat. Se lasa compozitia sa se odihneasca 30 minute

Intre timp se spala delicat frunzele de trandafiri, se usuca se pensuleaza cu albus batut, se dau prin zahar tos fin si se lasa la uscat.

Se topeste putin unt in tigaie si se fac patru clatite.

Se decupeaza cu un pahar cu diametru 8-10cm (depinde cat de mari sunt clatitele).

Se topesc cele doua feluri de ciocolata si se pensuleaza cu ciocolata 10 cercuri.

Se lasa sa se intareasca ciocolata si intre timp se prepara crema cu aroma de trandafiri

Crema cu aroma de trandafiri: smantana se amesteca cu laptele.

Se pastreaza o treime si 2/3 se pun pe foc.

In treimea ramasa se adauga amidonul, ouale si zaharul si se amesteca cu compozitia de lapte si smantana fierbinte amestecand constant.

Se pune iar totul pe foc pana la punctul de fierbere si cand devine o crema densa se indeparteaza,

Se lasa un pic sa se raceasca si se adauga apa de trandafiri

Apoi se trece la asamblarea turnuletelor

Se incepe cu un disc de ciocolata peste care se adauga crema apoi alt disc de ciocolata, se adauga crema si deasupra se pune un disc normal.

Se decoreaza cu petalele de trandafiri preparate anterior si se pudreaza dupa dorinta.
Reteta Turnuletele SAREI a fost propusa de dora m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Desert Pavlova cu mascarpone si fructe
Bucataras.RO

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe

In primul rand mi-a facut Cleme pofta cu minipavlovele ei, in al doilea rand aveam prea multe albusuri la congelator asa ca...

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide