Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi se pun si 50g nuca de cocos+ 100g mac si la sfarsit 4 linguri
Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi se pun si 50g nuca de cocos+ 100g mac si la sfarsit 4 linguri cu faina + un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata. Se lasa la cuptorul bine incins in prealabil, timp de 15-20 min la temperatura medie.
Crema : 8 galbenusuri + 8 linguri de zahar se freaca bine. Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie.
Se fierbe compozitia la bain-marie pana se ingroasa ca o maioneza. Cand este rece se adauga 300g de margarina sau unt. Crema se intinde uniform peste blat.
Deasupra cremei se aseaza biscuiti cu cacao unul langa altul acoperind toate suprafata blatului.
Peste biscuiti se toarna ciocolata topita.
Reteta Tosca, prajitura delicioasa cu mac a fost propusa de Dany B
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaLa micul dejun sau la cina, alaturi de o cana cu lapte, sunt perfecte!
Pancakes cu mere si aluneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii