Tort delicios de pere

Se omogenizeaza faina, sarea, uleiul si 8 liguri de apa rece cu mixerul, cu paletele pentru aluat, apoi se framanta. Se tapeteaza forma de tort cu al

Timp pregatire
155 minute
Complexitate
redusa
Tort delicios de pere

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 g faina alba
  • 1 praf sare
  • 3 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 50 g faina alba
  • 2 linguri zahar brun
  • 50 g miez de nuca tocat marunt
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 30 g unt
  • 1 lingurita miere
  • 750 g pere copate
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 50 g zahar brun
  • 1 lingurita praf scortisoara

Mod de preparare

Se omogenizeaza faina, sarea, uleiul si 8 liguri de apa rece cu mixerul, cu paletele pentru aluat, apoi se framanta. Se tapeteaza forma de tort cu alut, lasand o magine de 3 cm. Se inteapa fundul aluatului cu o furculita, apoi se lasa la frigider timp de 1 ora.

Pentru umplutura se amesteca faina cu zaharul, miezul de nica si praful de scortisoara. Se topeste untul cu mierea la fac mic, amestecand continuu, apoi se adauga treptat peste amestecul de faina, si se paseaza cu o fruculita. Se curata perele, li se scoate cotorul, apoi se taie in felii. Se aduaga sucul de lamaie, zaharul si praful de scortisoara, apoi si amesteca. Se baga forma cu aluat in cuptorul rece, apoi se incalzeste la 200 grade C si se coace aproximativ 15 minute. Se aseaza deasupra feliile de pere, se intinde umplutura si se coace inca 50-60 minute. Se lasa la racit in forma se scoate marginea detasabila si se taie in 8 felii.


Serviti intr-o farfurie cu putin gem deasupra.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
4
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
5
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Parteneri
Supa de curcan
Bucataras.RO

Supa de curcan

Am facut o supa tare buna, cu cateva legume si niste carnita de curcan.

Supa de curcan
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide